Gołąbki inaczej

by - sierpnia 06, 2017


Hello, dziś podam Wam mój przepis na gołąbki inaczej, zawierają praktycznie te same składniki co tradycyjne, ale są o wiele szybsze w wykonaniu i równie pyszne:) Do dzieła:D

Składniki:
  • 500 gr mięsa mielonego, ja użyłam z szynki
  • 100 gr ryżu
  • pół główki małej kapusty młodej
  • sól, pieprz do smaku
  • 200 ml bulionu mięsnego
  • 1 jajko 
  • 1 łyżka masła
  • 1 puszka pomidorów krojonych
Wykonanie:
Mięso mielimy, dodajemy do niego ryż, jajko, pokrojoną kapustę, sól, pieprz. Mieszamy i formujemy dość duże kule.  Na patelnię dodajemy łyżkę masła, podsmażamy gołąbki z dwóch stron po około 5 min aż się zrumienią. Wykładamy je do szybkowaru. Dodajemy bulion i pomidory krojone razem z zalewą.  Gotujemy około 30 min i gotowe. Smacznego:)





Jak widzicie jest to bardzo szybki przepis, nadaje się zarówno jako danie w tygodniu, gdy nie mamy za wiele czasu, jak i na niedzielny obiad bo jest pyszne, mimo że nie prezentuje się zbyt "ładnie"😄. A Wy wolicie taką wersję gołąbków czy tradycyjną? Piszcie  w komentarzach:) Have a nice day, A.

You May Also Like

1 komentarze

  1. Świetny pomysł na danie, szkoda tylko, że nie jem mięsa. Zapraszam do siebie mmusicmonster.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Wpadnij na Instagrama